Svitek lovce

--- Prvotní magie pro Mlžnou zemi ---
autor: Eric C. Daniel
Napsal Vannax

Popis

Svitek lovce je pro tento artefakt vlastně nesprávné označení. Je to v podstatě přibližně tři stopy dlouhý a stopu široký kus kůže s otrhanými okraji. Na jedné straně svitku jsou rudohnědým inkoustem nahrubo načrtnuty symboly, které vypadají jako jakési umělecké dílo, které se dá nalézt mezi jeskynními malbami. Symboly vyjadřují hon na postavy humanoidů a zvířat, měsíc, kruhy, paprsky a různé nestvůry.

Historie

Než se lidé nebo dokonce i elfové naučili pravopis magie, jak ji dnes známe, byl svět daleko nebezpečnější a neuspořádanější. Lidé se na svět dívali ve strachu. Lovci a bojovníci utišili dávné duchy na ochranu proti neznámému a oblékali kožešiny zvířat v naději, že získají jejich sílu. Když byla objevena magie, byla daleko primitivnější a rituálnější než dnes, nikoli však méně mocná. Historie Svitku sahá až do těchto dávných dob, kdy dějiny ještě nezaznamenávala žádná z vnímavých ras. Není tedy známo, kdo jej vytvořil. Z toho mála, co mudrci o svitku vědí, je zřejmé, že Svitek lovce byl pravděpodobně záznam jakéhosi čarodějného doktora nebo šamana, který měl sloužit k učení dalších. Ať již je Svitek čímkoli a ať se dostal kamkoli, jediné co je o něm známo je to, že jeho moc je skutečná.

Síly a prokletí svitku

V rukou zloděje, mága nebo kohokoli z tisíců nedobrodružných jedinců v Mlžné zemi je Svitek jen pouhá zvláštnost, připomínka toho, jak se v dávnověku prováděly písemné záznamy. Jediný neobvyklý prvek Svitku je to, že kůže se jeví jako nezničitelná. Není možné ji rozřezat ani zničit jakýmkoli jiným způsobem. Neúčinkuje na něj oheň ani kyselina a inkoust z něj vůbec nejde seškrábat jakýmkoli nástrojem. Jakmile se však na Svitek podívá jakýkoli druh válečníka nebo klerika, pravá podstata svitku se hned vyjeví. Když se takový nešťastník na svitek zahledí, symboly na něm budou vypadat, jakoby zářily a dotyčný nebude schopen odtrhnout od Svitku zrak, ani se jen mrknout kamkoli jinam, po celé jedno kolo. Pokud by někdo přihlížel přes rameno válečníkovi nebo klerikovi, který svitek drží, viděl by, že konzistence a barva zapsaných symbolů se mění na čerstvá krev a skutečně to působí jako by krev kroužila a opisovala symboly pod ní napsané.
Jakmile skončí kolo, oběť upustí svitek, ale okamžitě musí provést záchranný hod proti paralýze (hraničáři, druidi a ostatní kněží přírody mají k této záchraně postih -2, díky svému sblížení s přírodním světem). Pokud oběť v záchraně uspěje, působí to na ni jako po neúspěchu v ověření šílenství; v mysli jí vyvstávají obrazy temných obřadů a myslí jí pulsují ozvěny nevýslovné zuřivostí. (To se dá normálně vyléčit.) Při neúspěchu v záchranném hodu se do mysli oběti zapsal rituál, který se může provádět jednou měsíčně při úplňku; ten, kdo tento rituál provádí, získá schopnosti a smysly vlka. (Pro účely hry se jedná o magický obřad, který mění jeho představitele na „loup du noir“). Oběť bude tímto rituálem uchvácena a okouzlena tak, že se jej pokusí provést při první příležitosti.
Jedná se o stejný obřad, jaký je popsán v knize Temní vládci (Darklords) při odvracení Gregora Zolnika na „loup du noir“, kterým nyní je. Pokud nemáte tuto příručku k dispozici, zde je jednoduchý popis: Žadatel musí nejdříve při úplňku zabít vlka, pak musí vlčí krví nakreslit velký kruh a uvnitř něj kruh menší. Pak si sedne do menšího kruhu a sní vlčí mozek, aby získal jeho prohnanost, a vlčí srdce, aby získal jeho odvahu. Dále pak musí požádat o laskavost od jakýchkoli sil, které vládnou noci, aby získal vlčí sílu, smysly a dovednosti. Následný neúspěch při záchraně proti kouzlu, s postihem -2, pak znamená, že síly jeho přání vyslyšely a z žadatele se stane „loup du noir“.
Jestliže do úplňku zbývá ještě nějaký čas, oběť Svitku je do úplňkové noci netrpělivá a nevrlá, na každého vyjíždí a obecně je velmi nepříjemná. Odmítá se bavit o tom, co se ze svitku dozvěděla. Když se jí na první pokus nepodaří provést rituál, začne jím být posedlá a při každém dalším úplňku se bude znovu pokoušet jej zdárně provést. Jediný způsob, jak její posedlost zlomit, je seslat na dotyčného kouzlo odstranit prokletí během doby, kdy sedí ve dvojitém kruhu, který potřebuje ke svému rituálu.

Doporučované způsoby zničení

Svitek přežil doslova nespočet staletí, prošel rukama mnoha kultur a jedinců. Existuje domněnka, že svitek není možné zničit, že je to poslední ztělesnění nejstarší a nejmocnější magie. Jiní zase věří, že jediný způsob, jak je možné jej zničit je, aby jej sežral „loup du noir“, který by touto magií stvořen, v průběhu některého popsaného úplňkového rituálu.
Napsal Vannax 17.01.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS 0.15880107879639 secREMOTE_IP: 52.91.84.219