Alchymistický upír

Záludná potvůrka z domény Kislova
Napsal Vannax

ALCHYMISTICKÝ UPÍR



Podnebí/Terén: Kislova
Četnost: Velmi vzácný (4%)
Organizovanost: Osamoceně nebo ve skupině
Denní doba: Jakákoli
Potrava: Masožravý
Inteligence: Průměrná (8-10)
Poklady: Žádné
Přesvědčení: Zákonné zlo
Výskyt: 1 nebo 10
Třída zbroje: 0
Pohyblivost: 14
Životaschopnost: 7+3
THAC0: 13
Počet útoků: 1
Zranění/Útok: 1k4 nebo zvláštní
Zvláštní útoky: Vysátí krve, Jed
Zvláštní obrany: Zasažitelný jen magickými nebo železnými zbraněmi,Regenerace
Magická odolnost: Žádná
Velikost: S
Morálka: 16
Zkušenosti: 7 000


Alchymističtí upíři se nachází pouze v Kislově, jsou to výtvory vládkyně domény, baronky Ilsabet Obourové. Jsou podobní upírům nosferatu, ale s postupujícím věkem nezískávají větší moc. Další rozdíly jsou uvedené dále.

Vzhled
Alchymistický upír si zachovává stejnou podobu, jakou měl za živa, takže vypadá jako normální lidský bytost. Jediný rozdíl je, že když právě jakkoli nekomunikují s jinými bytostmi, mají jejich obličeje sklon nabývat bezvýrazovou grimasu, která poukazuje na to, že v nich nejsou ani skutečné emoce, ani život.

Boj
Alchymističtí upíři útočí jednou ostrými nehty na rukou, kterými způsobují 1k4 body zranění a do krevního oběhu oběti vstřikují smrtící jed. Neúspěšný záchranný hod proti jedu způsobí 40 bodů zranění, úspěšný pouze 10 bodů zranění. Záchranný hod musí provádět pouze tvorové, kteří mají aktivní krevní oběh a na které působí jed. Alchymističtí upíři také mohou způsobovat svým kousnutím úbytek 1 bodu Odolnosti za kolo, stejně jako nosferatu. Na rozdíl od jejich běžnějších bratranců nemají alchymističtí upíři schopnost přeměnit se v mlhu nebo zvířata.
Na alchymistické upíry působí jen železné nebo magické zbraně. Ze zranění způsobených zbraněmi z jiných materiálů se zotavují příliš rychle na to, aby na ně takové zranění nějak působilo. Také si regenerují 2 zb každou směnu, pokud jsou v místě, kde není přímé sluneční světlo. Pokud jim zásahové body poklesnou na nulu, rozpustí se do kyselinové kapaliny (která způsobuje zranění 5 zb a to pouze živé tkání, bez možnosti záchranného hodu). Tato kapalina je schopná se pohybovat plnou rychlostí alchymistického upíra a okamžitě se pokusí najít temnou oblast, ve které může zregenerovat.
Na alchymistické upíry sluneční svit nepůsobí s výjimkou již zmíněné regenerace. 8 hodin z každého dne musí strávit na nějakém temném místě z dosahu slunečního světla, jinak postupně přijdou o zásahové body až je to nakonec zničí. Alchymistického upíra je možné porazit protknutím jeho srdce železným kolíkem, ale to ho jen znehybní do doby, než je kolík vyňat. K naprosté likvidaci je třeba jeho tělo rozpustit v silné kyselině.

Přirozené prostředí
Alchymističtí upíři žijí pouze v doméně Kislova, kde působí jako elitní stráž vládkyně domény. Pokud nemají rozkaz pracovat jako skupina, mají tendenci pracovat a lovit osamoceně.

Soužití
Nemrtvé bytosti včetně alchymistických upírů nemají žádné dané místo v přirozeném soužití.




Souvisící články:
doména Kislova
Napsal Vannax 11.08.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
ČAS 0.14254379272461 secREMOTE_IP: 3.144.172.115