Nemoci od Maluse Scelerise

Nebezepečí v zemi Nosos číhají na každém rohu, ale i všude jinde. Důkazem toho jsou v pravém slova smyslu zákeřné choroby, které se tam vyskytují. Dvě z nich jsou popsány zde.
Napsal Vannax
--- Nemoci od Maluse Scelerise ---

Autor: Stephen “ScS” Sutton
Stephen@fraternityofshadows.com

Většina urozených má také své koníčky, u kterých tráví volné chvíle. Někteří lidé se zabývají knihami, jiní sbírají umělecká díla a někteří hrají hry. Malus Sceleris, pán a vládce domény Nosos, tráví čas naprosto jinak. Sceleris je posedlý nemocemi a tak sestavuje směsku amorálních biologů a zadává jim úkol vytvoři nové nákazy, kterými bude sužovat celý Nosos.
Tito vědci experimentují s novými patogeny v laboratořích Scelerisova panství. V laboratoři odhalili úžasné vhledy do podstaty nemocí a chorob, jedná se o taková odhalení, která by se dala použít k záchraně nespočtu životů, ale místo toho se používají k jejich ukončování. Malus věří, že nemoc je rozhodující k tomu, aby udržel robotníky ve své doméně oslabené a tím se chránil před povstáním proti vrchní třídě. Nemoci namíchané v laboratoři Malusovi poskytují také prostředek, kterým může vraždit, oslabovat nebo znemožňovat své politické rivaly.
Tyto nemoci představují pro Nosos hypermoderní technologii. Teorie a návrhy nemocí jsou uvedeny v záznamech, kter Sceleris skrývá na svém sídle. Tajemství kultur nemocí jsou známa jen a pouze Malusovu týmu patologů.


Horečka Dum-Dum

Horečka Dum-Dum je varianta neštovic, kterou navrhnul k diskreditaci svých rivalů. Nemoc se šíří dotykem, obvykle ji přenáší sám Malus při potřesení rukou. Proti infikaci se provádí záchranný od proti mravní síle (Fort, DC 16). Nemoc inkubuje 1k6 dní a pak udeří.
Horečka Dum-Dum útočí na duševní výkonnost oběti. Postižený musí kažý den provádět uspěšné ověření mravní síly, jinak přichází přechodně o 1 bod inteligence, moudrosti a charismatu. Nemoc takto pokračuje dál, až skóre uvedených vlastnostní oběti dočasně klesne na celkově 5 bodů. Poté se u oběti začnou projevovat symptomy náhodně určovaných mírných účinků šílenství. Toto šílenství nezpůsobuje poškození vlastnosti a nelze jej ani odstranit psychologickou terapií. Účinky šílenství u postiženého přetrvávají, dokud není odstraněna samotná nemoc. Postižený provádí i nadále ověření mravní síly den co den a pokouší se tak zbavit se účinků nemoci.
Nemoc s sebou nese řadu různých symptomů, včetně horečky a vydatného pocení. Se ztrátou svých duševních schopností začíná špatně artikulovat, zapomíná důležité detaily a chová se nevyzpytatelně. Malus se navíc postaral i o to, aby se tvrdilo, že horečku Dum-Dum roznášejí prostitutky. Kombinace útoku na intelekt postavy a i na její reputaci je více než dostatečná na to, aby na trvalo smetla jakéhokoli Malusova rivala.


Jedenáctka

O chudině z Nosu je známo, že přenáší spousty nemocí, ovšem chudí jsou jen málokdy natolik vzdělaní, aby jednotlivé nemoci dokázali rozlišovat. Veškerá městská chudina se však má na pozoru před nemocí, které říkají - jedenáctky. Je to asi nejděsivější onemocění, protože je všeobecně fatální. Nemoc je známá jediným smyptomem, dvěma svaly na zadní straně krku, které naběhnou a tvoří tak paralelní linie, které přechází po krku od ramenou až k hlavě. U koho se tento symptom projeví, je jistojistě ztracen, protože nikdo ještě nikdy nepřežil, když mu na krku „naběhla jedenáctka“.
Nemoc se šíří polknutím potravy či nápoje. Malus Sceleris vysílá své zástupce, aby tuto nemoc rozlévali do řeky. V takovéto formě je nemoc jaksi mírnější. Patogen ve zdravém těle jen zřídkakdy zakoření, takže bohatá elita z Nosu se nemusí obávat. Dokonce i městská chudina je jaksi odolná vůči parazitickému viru, ačkoli virus se může v těle postupně nashromáždit a tím vlastně způsobí škodu. Pouhé napití se znečištěné vody v doméně Nosos, prakticky nemůže mít na hráčské potavy dopad. Když si Malus přeje v tichosti eliminovat problémového nuzáka, nechá své agenty, aby ho otrávili koncentrovanou verzí této choroby.
Koncentrovaná Jedenáctka infikuje tělo po pozření. Je možné provést záchranu proti DC 18 (Fort); jedenáctka má inkubační dobu 1k4 dní. Každý den musí postižený provádět záchranný hod a v případě neúspěchu se na něm začnou projevovat smrtící účinky. Po neúspěšné záchraně utrpí dočasnou ztrátu 2 bodů Odolnosti. Další dva body této vlastnosti ztárcí pak každé dvě hodiny, až nakonec nastane smrt. Smrt je nevyhnutelná, pokud se postavě nedostane magické pomoci nebo protijedu.
Protijed je ostře hlídaným tajemstvím, ale zvěsti o něm se rozšířily již po celé doméně. Malus aktivně popírá, že by měl být jakkoli spojován s nemocí a stejně tak i s jakoukoli informací o léčbě. Je to prostě jemný způsob, jak uvědomit vrchní třídu obyvatel o tom, že Malus má spojitost s nemocí a že protijed skutečně má. Protijed je elixír, který okamžitě ukončí rozvoj nemoci v těle a umožní postavě, aby se přirozeně vyléčila z utrpěné újmy.
Převzato z netbooku Quoth the Raven č.2
Napsal Vannax 00.00.0000
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS 0.13322806358337 secREMOTE_IP: 44.198.169.83