Vecna Reborn

Krátké navnadění k dobrodružství Vecna Znovuzrozený.
Napsal Vannax

Název: Vecna Reborn (Vecna Znovuzrozený)
Určeno pro: hráče úrovní 5-7 (ale klidně i daleko vyšších úrovní)
Autor: Monte Cook
Vydáno: srpen 1998
Formát: 64 stran, pejprbek
Vydavatel: TSR



Kdo zná Vecnu z Greyhawku, bude jistě vědět, že se jedná o protivníka vpravdě monstrózního. Stal se mocným kouzelníkem, stal se bohem, stal se lichem. Je to postava stará jako samotná hra D&D. A jeho osudy nekončí tím, že byl na Oerthu „poražen“.

Dovolím si použít jednu z úvodních pasáží dobrodružství:
Entita, známá pouze jako Serpenta, promlouvá přímo k Vecnovi. Ostatní – kteří si troufají nazývat se kouzelníky, mágy a čaroději – ovládají pouze nejdrobnější aspekty Serpenty a říkají tomu magie. Vecna ale mluví k Serpentě a Serpenta mu odpovídá. Šeptá mu příběhy jeho praotců, kteří jsou známi jako Dávní bratří a o tom jak objevili Serpentu, nepředstavitelně dávno, v dobách, kdy všechny světy byly ještě mladé nebo dokonce ještě ani neexistovaly.
Serpenta Vecnovi říká, že není nic co by odolalo jeho moci. Vecna ví, že je předurčen k tomu, aby se stal pánem všeho. Smrt ho nezastavila; ani zrada od jeho zástupce ho nezastavila; dokonce ho nezastavila ani konfrontace s jinými bohy.
Takže když síly Ravenloftu vtáhly Vecnu do Polosféry děsu a uvěznily ho zde, prostě se tomu vysmál…..ehm, předstíral vztek. Třásl svými řetězy, rachotil svou klecí a křičel, aby ho osvobodily, ale v hloubi svého nitra věděl, že tohle ho nezastaví. Věděl, že on a Serpenta jsou schopni tuto překážku překonat – dost možná i využít ve svůj prospěch a dobýt tuto zajímavou malou polosféru. Ostatní vládci domén, kteří jsou uvězněni spolu s ním, podobně běsní ve svých žalostných doménách, ovšem Vecna rychle zjistil, že nikdo z nich neví, jaká síla je zde vězní. Ostatní nevidí ty provázky, kterými temné síly vodí své loutky. On byl mezi nimi nejnovější a přesto by takřka mohl být jejich pánem. Již jeho vědomosti z něj učinili něco víc, protože Serpenta mu sdělila tajemství Ravenloftu.
Potom ale uviděl, co na něj temné síly Ravenloftu přichystaly. I přes své vědomosti, i přes své plány na totální nadvládu se mocný Vecna chytil na návnadu….na svého zrádce Kase.


Vecna sídlí v doméně Cavitius, která sousedí s doménou Tovag. Vládcem domény je Kas. Ten Kas, který kdysi na Oerthu zradil a zničil Vecnu. Ten Kas, který byl dříve Vecnovým zástupcem. Ten Kas, který si nyní říká Kas Ničitel. (Více o jejich minulosti se dá dozvědět ze dvou dřívějších dobrodružství „Zemři, Vecno, zemři!“ a „Vecna žije!“)
Jejich domény se nachází na samostatném ostrově a dělí je nepřekonatelná bariéra spalujících plamenů. Oba usilují o zničení svého dávného protivníka a Vecna díky Serpentě již přišel na způsob, jak se dostat do Kasovy země.
Podaří se dobrodruhům zmařit Vecnovy plány? Stojí před nimi opravdu nelehká výzva a pokud se dostanou nešťasným řízením osudu (rozuměj: Dějmistra) do domény Cavitius anebo Tovag, chtě nechtě budou zataženi do dění, které je v obou doménách upřeno k jedinému cíli.

Co k tomu ještě dodat? Dobrudružství jsme zatím neodehráli, takže těžko soudit jak dobře/špatně je připravené.

A co dodat ještě? Jedná se o celkem raritní záležitost, pokud by někdo toužil získat originální výtisky měl by počítat s cenou mezi 50 až 80,- USD, alespoň podle toho, co je vidět na e-bay.

A co ještě ještě dodat? Při psaní tohohle příspěvku mi automagická kontrola pravopisu neustále Vecnu opravovala na Vencu. Pro Word je to drobný rozdíl, ale pro hráče by to mohla být osudová chyba.
Napsal Vannax 31.10.2008
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0014328956604004 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.10976386070251 secREMOTE_IP: 3.137.161.222