Eleni z Toyalis

--- zjevná dědička Hazlanu ---
autor: Steve Miller
Napsal Vannax
Ačkoli okouzlující a inteligentní Eleni z Toyalis je od samého základu zlá, dobrovolně slouží nejzlejšímu čaropravci z Polosféry děsu a snaží se mu pomoci k cíli, který jak sama doufá, povede ke genocidě celého lidstva.

Eleni z Toyalis

Učednice Rudého kouzelníka Hazlika
Člověk, vyvolávač 6té-úrovně, neutrálně zlá
Sil: 10
Obr: 13
Odl: 12
Int: 18
Mou: 14
Cha: 15
Zkuš:2000
Třída zbroje: 10
Pohyblivost: 12
Úroveň/HD: 6
Zás. body: 19
THAC0: 19
Počet útoků: 1
Zranění: zbraní nebo kouzlem
Zvláštní útoky: Kouzla (5/3/3)
Zvláštní obrany: Kamenná kůže (sesílá od 12. úrovně) chrání od 8 útoků
Magická odolnost: Není

Vzezření

Eleni je exotická kráska s jestřábími rysy v obličeji. Na výšku má něco málo přes 5 stop, snědá pleť a temné oči jako je to u každého Rašema, což je rasová a etnická skupina, ke které patří. Ovšem hlavu má oholenou a lebku zdobí vytetované ornamenty, které od temena pokračují až na lopatky a hruď. Normálně tyto ozdoby používají pouze Mulani, převažující etnická skupina v Hazlanu, a jak Rašemy, tak i Mulany často první setkání s Eleni dost pobouří. Co některé ale dráždí ještě více, mnohá z jejích tetování se podobají magickým sigilům, ale nikdo nikdy nerozluštil jaký jej jejich význam.

Pozadí

Eleni se narodila dělníkům v Toyalis. Své dětství strávila sněním o životě, kdy ona ani ostatní Rašemové se nebudou muset sklánět a dřít se do úmoru pod tetovanými Mulany. Krátce před svými šestnáctými narozeninami, poté co viděla, jak její otec byl donucen očistit svou nejlepší košilí bláto z bot jedné mulanky, rozhodla se, že se již nikdy sklánět nebude. Vyšla do ulic a s odhodláním, že jí každý Mulan bude muset ustoupit z cesty. Pokud by na ní některý z utlačovatelů zaútočil, byla odhodlána zemřít v boji.
První z Mulanů, kterého potkala, byl Lord Hazlik, nejvyšší pán její domoviny. Přesto se však rebelská puberťačka rozhodla vytrvat ve svém odhodlání. Hazlik ji však neporučil zabít, ale pustil se s ní do hovoru. Po deseti minutách rozmluvy ji pozval, aby s ním cestovala do vesnice Ramulai, kde se podrobí testům a pokud prokáže nadání pro magii, přijme ji jako svou učednici.
U Eleni se projevilo silné magické nadání. Rychle se přiučila tajemnému umění a nakonec jej ovládla do té míry, že Hazlik svolil, aby mu pomáhala ve výuce učedníků. Mezi starým čarodějem a mladou ženou navíc vzniklo pevné přátelské pouto a brzy bylo zjevné, že oba opovrhují Mulany. Svěřil se jí, že část z mulanského národa ho pokořila do takové míry, že ho to bude neustále trápit. Navrhla mu, že na sebe vezme podobu mulanů a bude se i jejich stylem oblékat, a Hazlikovi se ta myšlenka velice zalíbila. Nebyl to jen výsměch mulanskému přesvědčení, viděl v tom i první krok na cestě, po které již dlouhá léta pátral, na cestě odplaty všem Mulanům. Eleni byla potetována jak tradičním mulanským tetováním, tak i magickými sigily, které vytvořil sám Hazlik. Skandál, který její nový vzhled vyvolal Hazlika tak potěšil, že jí začal poskytovat politickou moc, dokonce jí i dovolil, aby seděla po jeho bodu, když jednal s velvyslanci a rádce. Nikdo si ji nedovolil otevřeně kritizovat a Elenino slovo má stejnou váhu jako, kdyby jej pronesl sám Hazlik. Dokonce se šeptají zvěsti, že je milenkou čarodějného vládce, nebo jeho dědičkou nebo obojí. Kdo se pokusil zpochybnit vhodnost Eleni nebo Hazlika, brzy po svém pokusu beze stopy zmizel. Pravdou je, že Eleni je skutečně Hazlikovou určenou dědičkou a důvěrnicí, které věří nejvíce. Je mezi nimi láska, která pojí otce a dceru, ovšem nic dalšího fyzického nebo romantického v tom není. Spolu provádějí složitý plán epického rozsahu, který otřese Doménami a až bude dokončen, možná i Všehomírem.
Jejich cílem není nic menšího než kompletní genocida Mulanů naprosto všude, jak v Polosféře děsu tak v Torilu, odkud Hazlik pochází. Eleni zatím neví úplně o celém Hazlikově plánu, ale tuší, že některé magické sigily na jejím těle se k tomu váží. Hazlik jí slíbil, že její úloha v zamýšleném plánu bude důležitá a až dojde k jeho uskutečnění, ona se stane vládcem transformovaného Hazlanu.

Osobnost

Eleni je okouzlující a pohledná, když chce být. Mívá téměř patologické potěšení, když může ostatní šokovat a dost často se chová způsobem, který provokuje veřejnost. Je dobře vychovaná a její důvtip z ní dělá dobrého společníka pro konverzaci i přesvědčivého řečníka, zvláště když brzdí své sklony k sarkasmu na uzdě. Když si chce někoho přiklonit na stranu svého názoru, je obtížné nemít jí v oblibě; je v ní cosi, co musí přijmout i ti, kdo v ní spatřují potupu tradičního hazlanského života. Existuje však pár takových, kteří vidí potupu v tom, že jí skutečně baví přesvědčovat ostatní tak, aby s ní ochotně spolupracovali; vlastně jsou to právě tito lidé, které ji baví nejvíce šokovat.

Souboj

Eleni není přílišnou bojovnicí a snaží se vyhýbat fyzickému souboji. Když se střetně s postavami, které mají v úmylsu na ní útočit, spoléhá na ochranu svých bodyguardů (bojovníci na 1. úrovni vyzbrojení krátkým mečem a bičem, vždy je s ní 1d6+1 ochránců, ovšem když čeká potíže, je s ní alespoň 6 bodyguardů) a od potyčky se vzdálí. Potom použije kouzla, aby svým ochráncům pomohla zničit protivníka. Většina z těchto ochránců je z řad Rašemů, které Eleni znala od dětství.
Eleni disponuje množstvím obranných prvků včetně prstene, který zaštiťuje mysl a prstene regenerace, který jí věnoval Hazlik. Navíc jedno z tetování, které jí zdobí, jí dává 15% magickou odolnost vůči veškeré nepřátelské magii. Pokud jí jediný útok sečnou zbraní způsobí zranění vyšší než 4 body, pak ovšem je 20% možnost, že se její tetování poškodí a ztratí svůj účinek.
Kouzla, která si typicky memoruje: 1. úroveň - ledový dotek, porozumění jazykům, magická střela (2x), štít; 2. úroveň - jasnozřivost, neviditelnost, spektrální ruka; 3. úroveň ? Melfovy chvilkové meteory, jazyky, zjevení přízraku
Zvláštní vybavení: Prsten zaštítění mysli, prsten regenerace
Napsal Vannax 20.01.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.00088000297546387 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
1 až 20 z 25 >
Podobné články
ČAS 0.082428932189941 secREMOTE_IP: 3.238.62.124