Na celom dobrodružstve mi vadí hneď niekoľko vecí:
Prehliadanie a nečinnosť okolia.
Prostredie je fajn, je urobené univerzálne, ale neviem ako by som ho umiestnil do fungujúceho panstva. Keby som mal zámožného majiteľa farmy, ktorý terorizuje okolitých farmárov, rozhodne by to autority nenechali len tak. Miestny veľmož, pod ktorého moc farmár spadá, by určite nebol rád, keby mu niekto robil rozbroje na zdrojoch príjmov. Takisto napadnutí farmári by určite vyhľadali pomoc, keby sa ráno prechádzali po pozemku a zrazu našli hraničný kôl stáť o pol kopca bližšie než naposledy.
Strašiaci
Neviem predstaviť, ako možno schovať štvrť človeka do strašiaka tak, aby z neho nepresakovala krv. A nikomu neprišli divné červené mláky uprostred obilia? Strašiaci sú prebudení temnou mocou ale aj keby bola jej prapôvodom bratova kliatba, stále mi nie je jasné, prečo, kedy a ako strašiaci nadobudli vedomie. Prečo sa snažia množiť sami? Keď sú natoľko inteligentní, majú osobnosti, napríklad osôb, ktorých časti tiel sú v ich vnútri? Čo potom v prípade, že sa stretnú strašiaci s kúskami jedného človeka?
Arlington
Farmár nie je vykreslený ako bojovník, ale napriek tomu sa častokrát aj viacerí farmári nechajú dobrovoľne zviazať a jeden po druhom povraždiť - nikto sa mu ani len nepostavil na odpor? Nikto ho ani len nezranil? Viac by sa mi páčila linka, kedy by pri takomto pokuse o vraždu dostal strašnú nakladačku, nádenník by však utiekol a on sa musel zotavovať. Počas tejto doby by jeho prácu na poli zastávala žena, ktorá by sa mu tak nemohla venovať a on pripútaný na lôžku by viac upadal do izolácie a bludným predstavám, že ho žena podvádza.
Zbytočnosti
Neviem si predstaviť, aký zmysel majú mať niektoré scény, keď vo výsledku skončia aktéri ako plnka do strašiakov. Prečítame si tak dramatické pozadie udalostí na Arlingtonovej farme, ale vo výsledku sa text vlastne iba venuje zbytočným linkám a jeho priestor mohol byť využitý na lepšie fungovanie toho, s čím budú hráčske postavy priamo interagovať. Alebo, keď už boli tieto linky načrtnuté, malo sa s nimi narábať viac. Čo sa stalo napríklad s deťmi, ktoré unikli z farmy? Nepokúšajú sa šialeného otca zastaviť?
Najväčší problém vnímam v tom, že keďže je jediným obyvateľom domény farmár Arlington, hráči nepotrebujú veľa podnetov, aby ho napadli z prvej. Farmár je sám na celej desivej farme. Buď by sa ho postavy vydali hľadať kvôli sňatiu kliatby (bez vonkajších náznakov sa hráči na 82 % rozhodujú zahubiť hrozbu) alebo by na farmu zablúdili - v tom prípade sa farmár takisto nevykresľuje ako dôveryhodná postava a len čo hráčom dôjde, že je to jediná NPC, s ktorou môžu interagovať a narazia naňho opäť po prvom pokuse o odchod z farmy, predpokladal by som, že ho preklasifikujú ako arcizloducha tejto oblasti a skúsia ho zabiť, pretože predstavuje jediný interaktívny prvok v celom dobrodružstve.
Edit: Možnosť presvedčiť Arlingtona o márnosti jeho snaženia ani neberiem do úvahy - postava, tak ako je vykreslená, je skrz naskrz zlá a keď mu nepomohla otvoriť oči vlastná rodina (prepána, veď sám ju posekal do plnky), hráčom by som pri debate s ním ani nedovolil hádzať si na charizmu.