Forbidden lore (Zapovězená učení)

Recenze souboru pěti knih, která byla rozšířeními původních základních pravidel Realms of Terror.
Napsal Vannax
Forbidden Lore Typ produktu: rozšíření pravidel
Autor: Bruce Nesmith a William W. Connors
Rok vydání: 1992
Tento soubor složený z pěti samostatných knih - Dark Recesses, Nova Arcanum, Oaths of Evil, Cryptic Allegiances a The Walking Dream - slouží jako rozšíření k původním základním pravidlům Realms of Terror. Určitá menší část informací odsud byla později použita do Domains of Dread, ale velkou část informací nenajdete jinde, než právě v těchto příručkách. Originální krabice obsahovala kromě těchto 5 knížek i set 54 Vistanských věšteckých karet, sadu kostek Dikesha, a plakátovou mapu. Bohužel celá originální sada, tedy kniha + karty + kostky + mapa, se teď již prakticky nedá sehnat pohromadě. Jak popisují sami autoří:
"Forbidden Lore vám přináši pět knih, z nichž každá je bohatou studnicí materiálů, abyste mohli svá dobrodružství v RAVENLOFTU učinit ještě děsivější, než kdy předtím. Oprašte je od letitého prachu a omeťte pavučiny a zahloubejte se do dávno zapomenutého vědění..."
Dark Recesses (Temná zákoutí) se zabývá popisem psionických sil a slabostí v prostředí Polosféry děsu. Najdete zde shrnutí základních pojmů psioniky, pravidla pro obnovování BPS (bodů psionické síly), psionické nauky a oddanosti a kromě jiného i zaručené způsoby, jak může psionik propadnout šílenství. Co by však nemělo uniknout pozornosti příznivců hry Dark Sun, je dodatek s informacemi o provázání postav a pravidel Athasu se světem Ravenloft a popis domény Kalidnay, která má původ právě na Athasu.
Nova Arcanum - vznosný název, pod kterým se ukrývají zaznamenané nejtemnější poznatky a vědomosti o kouzlech a magické praxi samotného Strahda von Zarovich. Že ještě nevíte kdo to, je? No, možná je to dobře! Jestli vám ale zvědavost přesto nedá, bádejte dál, ale pozor, Mlžná země je zrádná! Oaths of Evil (Zlé přísahy) - jak už samo pojmenování napovídá, tato kniha se věnuje prokletím, kletbám, uhranutím apod. Rozšiřující pravidla a především zajímavé tipy, jak z kletby udělat důležitou součást hry, vám mohou pomoci vyšperkovat dobrodružství nebo postavit hru právě na prokletí. Cryptic Allegiances (Utajené loajality) - Popis několika zajímavých tajných spolků, které fungují v různých částech Mlžené země skryté před zrakem všech nebo naopak všem na očích. Tajné spolky jsou zajímavým kořením hry a lze je v dobrodružství použít na několik způsobů. The Walking Dream (Putující sen) - vysvětlení významu a symboliky věšteckých karet Vistanů, různé tradiční způsoby vykládání a hlavně několik základních tipů pro Dějmistry, jak věštění z karet vhodně zakomponovat do hry. Dále pak podobné, i když ne tolik obsáhlé, rady k používání věšteckých kostek Dikesha. K tomu snad není co připsat - studujte a nechte promluvit osud. Osobně považuji tuhle sadu za velmi zdařilé dílo. Tvořivým dějmistrům jistě poskytne úžasnou inspiraci k oživení a ozvláštnění hry. Svět Ravenloft, který je v mnoha směrech již tak dost zvláštní, dostává s tajnými spolky, černou magií, zákeřnými účinky psioniky, nepřevídatelnými kletbami a rozsáhlými možnostmi karet a kostek novou dimenzi. Nezbývá mi, než popřát vám co nejhrůznější zážitky ze hry :)
Napsal Vannax 14.01.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0014979839324951 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.11395406723022 secREMOTE_IP: 18.221.129.19