Často kladené otázky (FAQ)

Obsah článku:

II. Prostředí - Ponurá sklizeň

1. Co to byla Ponurá sklizeň?
2. Co se stalo Azalinovi? Byl úspěšný?
3. Které z vydaných příruček patří do série Ponurá sklizeň?
4. Co to je Smrtnezdolaná? Vyjde někdy?

1. Co to byla Ponurá sklizeň?

Ponurá sklizeň je výsledkem jiného velkého plánu čarodějného krále Azalina - tentokrát se jde o únik z Polosféry dosažením vyššího vývojového stádia. I když dopad Ponuré sklizně nebyl tak dalekosáhlý jako v případě Velké Konjunkce, tak Darkon se dost povážlivě změnil. Po Azalinově zmizení vládne Darkonu postava známá jen pod jménem Smrt. Během vlády Smrti se celá zem přejmenovala na Nekropolis a o toto území bojovali několik kvazi-vládců. Po pěti letech se Azalin vrátil a nadvláda Smrti se zúžila jen na dřívější Il-Aluk, hlavní město Darkonu, který si ale nadále zachoval jméno Nekropolis.

2. Co se stalo Azalinovi? Byl úspěšný?

V době té události to nikdo nevědě; Azalin mohl dosáhnout svého cíle, ale existovala i stejná možnost, že bude při tom procesu zničen. Román Lord of the Necropolis (Vládce Nekropole) poskytuje některé podrobnosti o Azalinově osudu, avšak většina z tohoto románu je považována za "nekánonickou", protože se v mnohém neshoduje s tím tradicí Ravenloftu. Poté, co se vrátil se projevilo, že Azalin skutečně přežil, ačkoli vzpomínky na čarodějného krále a jeho esence rozptýleny po celé zemi.

3. Které z vydaných příruček patří do série Ponurá sklizeň?

Ponurou sklizeň tvoří 3 produkty:
  • Death Unchained - Smrt nespoutaná
  • Death Ascendant - Smrt na vzestupu
  • Requiem: The Grim Harvest - Requiem: Ponurá sklizeň

4. Co to je Smrtnezdolaná? Vyjde někdy?

Death Undaunted (Smrt nezdolaná) bylo čtvrté a závěrečné dobrodružství Ponuré sklizně, které vytvářel a vydával Kargatane a to pouze online a měl obsahovat podrobnosti Azalinova znovuobjevení a jeho návratu na trůn. Tento produkt se však zpožďoval kvůli přerodu na třetí edici a bylo nutné jej znovu celý přepsat na nová pravidla. Potom ale Kargatane, jako tehdejší oficiální stránka o Ravenloftu, přišla o výsadu produkovat první oficiální RAVENLOFT produkty třetí edice a licence byla přidělena na Arthaus a Swords & Sorcery. Kargatane byl poté Arthausem ponajat k vydání několika dalších knih. Temné síly se však rozhodly o odlišném směru, než bylo plánováno a tento produkt pravděpodobně nebude nikdy dokončen, aby byl vydán samostatně. Narážky a různá kdyby se však dají nají v současných produktech k Ravenloftu. Časová posloupnost v třetí edici poukazuje na to, že pět let po jeho "smrti": "Hrdinové navrátili Azalinovi sílu, když zmařili vlastizrádný pokus o zotročení jeho duše."" Další náznaky lze nalézt v Ravenloft Gazetteeru II.
Napsal Vannax 06.01.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
ČAS 0.14804601669312 secREMOTE_IP: 18.118.184.237